Information og tips om Digital Foto Fremkaldelse Online

tirsdag den 20. januar 2009

Hold styr på de formater for Digital fotofremkaldelse

Når du vælger at producere deres billeder via en onlinetjeneste fotofremkaldelses Der er nogle få ting, der er væsentlige at være opmærksom på - sådan at huske at producere på det rigtige papir.


Billeder taget af en almindelig digital pocket kamera med en side forholdet mellem billedets højde og bredde på 3:4 (f.eks 1200x1600 pixels). Dette kaldes digitalt format, og denne type af billeder passer ind i billedet papir med størrelsen 10x13, 3 cm.


Billeder taget med større SLR kameraer har typisk en side forholdet 2:3 (f.eks 1200x1800 pixels). Dette svarer til fotopapir i størrelsen 10x15cm og er også den gamle analoge standard størrelse til at passe i de fleste fotoalbum og rammer. 10x15 er standardformatet for induktion af PixelPrint.dk.


Hvis du vælger at udarbejde en 10x13, 3 cm billede på 10x15 papir (som desværre mange fejlagtigt gør det, fordi de netop ikke er klar over forskellen), vi forstørre billedet lidt til at dække hele papiret. Dette betyder samtidig skære lidt af billedet kanter på den lange led.


Ofte vil det ikke betyde noget, hvis motivet som for eksempel centraliseret i billedet, men i nogle tilfælde kan det være uhensigtsmæssigt - for eksempel hvis der er et ansigt tæt på kanten af billedet lange side.


Du skal huske at vælge den korrekte papirstørrelse, når den producerer sine digitale billeder via internettet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Faste læsere